Unveiling The Secret Of Bitumen (del ett)

Som vi alla vet är sjövatten en viktig del av de globala vattenresurserna. Det kan delas upp i sötvattensjö, saltvatten sjö och salt sjö. I ett ord måste det finnas vatten i det. Men det finns en underlig sjö i världen. Det finns inte en droppe vatten i sjön. Något är kontinuerlig naturlig asfalt, känd som "asfalt sjön." Sjön ligger på Trinidad Island i Karibiska havet.Detta är en av världens största asfaltproducenter. Den asfalt som produceras är naturlig och miljövänlig, utmärkt kvalitet och hållbarhet. Det kallas "svart guld" och det är den petrokemiska asfalten som är oöverträffad.

Sjön har en yta på endast 0,36 kvadratkilometer, men botten av sjön är oföränderlig. I mitten av sjön finns det ett stadigt flöde av asfalt som strömmar ut ur sjön. Geologiska experter uppskattar att om 100 ton per dag slaktas, kommer sjön bitumen att brytas i ytterligare 200 år. Mer än 9 miljoner ton asfalt har producerats sedan gruvdrift började 1860. Trinidad och Tobago har exporterat stora mängder naturlig asfalt till vårt land. Vissa delar av Peking Chang'an Street är asfalterade här.

201802061545288881.jpg

Asfalt Lake är känd som "Asfaltens mor" med sitt kontinuerliga flöde av asfalt, vilket är mer som en gåva från natur till människor.

Asfalt - En gåva från naturen

Asfalt, den dyrbara gåvan som naturen lämnade för mänskligheten för miljarder år sedan, är ett sällsynt miljömaterial för modern vattentätning. Asfalt härstammar från olja och är namngiven för det sätt det erhålls. Det underjordiska petroleumskiktet utsätts för markytan med geologisk migration och efter långvarig förflyttning och oxidation bildar den en asfaltsjö, som kallas naturlig asfalt. Destillationsresterna som lämnas av artificiell raffinering av olja är petroleum asfalt. På grund av det olika sättet att raffinera, är naturen och etiketten av petroleum asfalt är annorlunda. I antiken var naturligt asfalt den främsta källan till asfalt. Men idag växer petroleum asfalt som flyter genom högtemperatur lagringstankar av fabriker med utvecklade logistiksystem, fortsätter sitt uppdrag i tusentals år.

Asfalt Vattentät - mer än 3000 års arv

Som ett utmärkt vattentätt material är asfaltens tillämpningshistoria nästan en spegel av mänsklig civilisations historia. Datera tillbaka till 1200 f.Kr., i Mesopotamian Mya-regionen, där naturlig asfalt är riklig, har man lärt sig att måla asfalt över keramik och skrov för dekorativa och vattentäta ändamål. De använder även asfalt som ett naturligt bindemedel i lera tegel. Asfalt används ofta som vattenavvisande, tätningsmedel och bindemedel i gamla arkitektoniska underverk som den gamla babyloniska himmelsträdgården och Kinesiska muren. Speciellt på den gamla babyloniska vägarna, är förvånad över att det finns spår av asfaltfärg mellan trottoarplattorna och den brända tegelytan, som kan kallas den moderna betongvägens embryonala form.

201802061546327460.jpg