Produktintroduktion för kroppspluggande

Tätningsförmågan hos karosseriet innebär antikorrosion och NVH-prestanda för bilkroppen, som är en av de viktigaste utvärderingsindikatorerna för fordonets kvalitet, och påverkar också direkt användarens körupplevelse. God karossförsegling kräver inte bara en rimlig karossstruktur design, matchande design av olika tätningsdelar, men också god processstödförmåga på monteringslinjen. Bland de många tätningskomponenterna för fordon kommer det rimliga urvalet av kroppspluggprodukter också att ha en stor inverkan på tätning och vattentätning och korrosionsprestanda av fordonet.

Läckagehål, processhål, ramhål och genomgående hål, som är nödvändiga för konstruktion och tillverkning av bilar, är de viktigaste delarna i tillämpningen av pluggprodukter. Om dessa hål inte är blockerade, kommer det att resultera i vattentät tätningsprestanda. Försvagning och bullerutvidgning. Baserat på de professionella kraven på plugghål, diskuterar detta dokument huvudsakligen klassificering, tillämpning och fördelar och nackdelar med olika kroppspluggprodukter.

图片2221 副本副本

Pluggapplikationens placering på fordonets karosseri fördelas huvudsakligen som visas i figuren. Enligt produktens material kan den grovt delas upp i PVC-lapp, PET-lapp, non-woven patch, aluminiumfolie patch, PET-plug lock, metallplugglock, plastpluggar och så vidare.

produktkategori

1, PVC-lapp

Struktur: PVC + akryllim

Specifikationer: tjocklek storlek 0,1 mm ~ ~ 0,3 mm, utseende storlek, form kan justeras efter behov

Användning: Huvudsakligen för den lilla håltätningen på bilkroppen, vanligtvis lämplig för dekorativ tätning av plåt utanför.

Fördelar: låg vikt, låg kostnad och lätt att installera.

图片2

2, PET-lapp

Struktur: PET + akryllim

Specifikationer: tjocklek storlek 0,1 mm ~ ~ 0,3 mm, utseende storlek kan justeras efter behov

Användning: Främst för tätning av karosserier av metallplåt.

Fördelar: lätt vikt, viss ljudisoleringseffekt, bra punkteringsmotstånd och transparens gör att installationen har en hög anti-dislokationsfunktion.

图片3

3, non-woven patch

Struktur: non-woven + butylgummi

Specifikation: tjocklek 1,0 mm ± 0,2 mm, utseende storlek kan justeras efter behov

Användning: Huvudsakligen för den lilla håltätningen på bilkroppen, vanligtvis lämplig för dekorativ tätning av plåt utanför.

Fördelar: lätt vikt, ovävt material i sig är mjukt, plus butylgummikombination, kan förbättra felkorrigeringsfunktionen i installationsprocessen, lätt att installera, och kompositbutylgummi har en viss ljudisolerande effekt.

图片4

4, aluminiumfolie patch

Struktur: aluminiumfolie + butylgummi

Specifikationer: tjocklek 1,0 ± 0,2 mm, formens utseende kan justeras efter behov

Användning: Främst för det lilla hålets tätning på kroppen.

Fördelar: Denna typ av tätningstejp har bättre ljudisolerande prestanda än PVC- och PET-lappar. Det används vanligtvis i traditionella bränslefordon eller nya energifordon som kräver ljudisolering. Den har god tätningsprestanda, måttliga kostnader och enkel installation.

图片5

5, PET-pluggskydd

Struktur: PET + akryllim

Specifikationer: φ20 och högre

Användning: för kroppsgolv och stringer via tätningar

Fördelar: bra tätning och stark punkteringsmotstånd. Olika kvaliteter av temperaturbeständigt akryl dubbelsidig tejp kan användas för att täta olika hål i kroppen. Produktens vikt är mer än 40% jämfört med traditionella gummi- och plastproppar. Det är en ny typ. Lätt och högpresterande pluggning.

图片6

6, metallplugglock

Struktur: galvaniserat stål eller aluminiumplåt + butylgummi

Specifikationer: tjocklek 0,6 mm galvaniserad stålplåt eller aluminiumplatta + 1,2 mm butylgummi, utseendet på formen och formen kan öppnas efter behov

Användning: Främst för den större håltätningen på kroppen

Jämfört med fördelarna med pluggning av plast:

6.1, ljudisoleringsprestanda är bättre: plastpluggens täthet är låg, ljudisoleringsprestanda är dålig, metallplugglock använder 0,6 mm stålplatta eller aluminiumplatta som basmaterial, dess ljudisoleringsprestanda är mycket bättre än plastplugglock, kan effektivt minska hela fordonsbrus;

6,2. Det är enkelt att installera. I installationsprocessen behöver den bara ta bort produkten från frigöringspapperet och fästa den på karosseriet, vilket sparar installationen manuell timme. Och begränsar inte den specifika stationen, den kan installeras innan målning och bakning, eller den kan installeras i monteringsbutiken;

6,3. Det är mer bekvämt att använda på eftermarknadsmarknaden: de flesta plastpluggar på marknaden är smält-typ, som måste stelnas på kroppen efter hög temperatur bakning. Om fordonet kommer in i vatten och går sönder vid senare användning av fordonet, är det svårt att byta ut. Metallproppskåpan kan enkelt bytas ut utan att påverka lastprestanda.

图片7.png图片8.png图片9.png


7, plast spänne

Struktur: plast

Användning: endast för pluggning av hål på planet

Klassificering: Gängad, Snap, Intern tråd, Fishhook

Fördelar: låg kostnad, starkt punkteringsmotstånd och enkel drift

Nackdelar: inte lätt att ta isär, behöver höga mögelkostnader; spännsformning är svårt att uppnå fullständig närhet efter montering i tyngdkraften

Det finns ofta några kryp under handlingen.

图片10