Vattentät butyl tejp produkt introduktion, prestanda egenskaper, den mest kompletta byggteknik, skillnad mellan bra och dåliga (del två)

  • Processegenskaper

(1) Konstruktionen är bekväm och snabb. Användningen av aluminiumfolieband ska bindas vid en gång, och ytan på basen är ren.

(2) brett krav på byggmiljö. Omgivningstemperaturen är -15 ° C-45 ° C och fuktigheten är under 80 ° C. Den har stark miljöanpassning.

(3) reparationsprocessen är enkel och pålitlig. Det är bara nödvändigt att använda ensidigt tejp i det stora läckageområdet.

  • Byggnadsmetod

  • Byggnadsmetod av stålkonstruktion takkonstruktion

(1) enligt klyftan på metallplåt eller -fog, bredden på fogen, enligt kraven på konstruktionsdesign, välj storlek.

(2) Torka av metallplåtskyddet.

(3) starta i ena änden av metallplattan, öppna långsidigt tejpbandet längs med leden i en rak linje och fäst tätningstejpen i lapet på den nedre metallplattan, tryck försiktigt på bandet med handen för att göra den är fast förbunden med metallen.

(4) riva av isoleringspappret ovanför tejpen, tryck metallplattan på gränssnittets övre del i fogen och pressa fogen i följd efter bindning, så att fogen är ordentligt bunden och tätt stängd.

(5) fäst skruvarna så att bandets övre och undre klisterytor är tätt förbundna.

图片3.jpg


  • Byggnadsmetod av takkropp på metallplattak

(1) Efter installering av prefabricerad rännan, rengör betongytan av parapet ovanför rännan och borsta basbehandlingsmedlet.

(2) efter att basbehandlingsmedlet inte har fixats installeras panelen för att säkerställa att installationen är fast och nära kombinerad med väggen.

(3) Torka av panelen rena, klistra in aluminiumfoliebandet på ena sidan vid foget mellan pannkakan och cementväggen och tryck på bandet i följd för att göra limet Om du använder den 80 mm breda sidan med ensidigt aluminiumfolie, får du inte använda panelen.

  • Byggnadsmetod för stålkonstruktion Takläckage reparation Projekt

  1. Metallplåtkontaktläckage

    (1) ta bort det ursprungliga tätningsmedlet från metallplåtskottet.

(2) torka av metallplattan från reparationsplatsen igen.

(3) enligt läckageplatsens gemensamma tillstånd, är aluminiumfoliebandet med ena sidan utvalt med olika specifikationer;

(4) som direkt täcker foget med enstaka aluminiumfolieband;

(5) tryckning på reparationsplatsen i följd efter bindning, så att aluminiumfoliebandet med ena sidor är fast förbunden vid fogen.

II. Kombinerad läckage av profilerad stålplåt och cementvägg

(1) ta bort allt original silikon lim från ledningen av profilerad stålplåt och cementvägg;

(2) Torka av leden av profilerad stålplåt och cementvägg igen.

(3) foget mellan metallplattan och cementväggen är bunden med ensidigt aluminiumfolieband och komprimeras och repareras därefter i följd så att det ensidiga aluminiumfoliebandet är fast bunden vid fogen.

  • Byggnadsmetoden för dagsljusplattak

I. Appliceringsmetod för dubbelhäftande tejp

(1) belysningsbrädet är installerat på skelettet. Torka aluminiumlegeringsplattan med tejp.

(2) bandet öppnas och binds i spåret på båda sidor av aluminiumlegeringsplattan, tejpen är komprimerad efter installationen och isoleringspappret slits av och aluminiumlegerings tryckplattan är monterad på belysningsplattan och fixerad med vattentäta skruvar;

(3) Tätning av väggfog med ensidigt aluminiumfolieband på belysningsplatta.

II.Metod för att använda ensidigt non-woven tejp

(1) efter att belysningsskivan är monterad på skelettet, torka skivans ledning med tejp.

(2) tejpen öppnas i det sammanbundna belysningsskivan, separeringspappret slits av medan tejpen är komprimerad och aluminiumlegeringsskivan är installerad på belysningsskivan. Fäst med vattentäta skruvar.

(3) Aluminiumsfoliebandet med ena sidan är direkt bundet till väggen på belysningsplattan.

图片4.jpg

III. Konstruktion metod för vattentät coiled material

1. Byggkrav

(1) Tejpens prestandaindex bör läsas noggrant före konstruktionen för att göra den lämplig för omgivande temperatur och fuktighet under konstruktionen.

(2) enligt olika vattentäta spolar och olika metoder väljes olika typer och storlekar av tejp.

(3) före konstruktion bör byggandet av vattentätt skikt utföras efter att projektets kvalitet i föregående stycke har kontrollerats.

(4) enligt kravet på konstruktionsdesign är det vattentäta membranet ordentligt bunden till nivelleringsskiktet och fenomenet tomt trumma är inte tillåtet. Det vattentäta skiktet ska skyddas efter konstruktion.

(5) när du använder tejp på väggmuren, bör vi vara uppmärksamma på fastningen och nivelleringen av klistret på tegelväggen eller betongytan. Om ytan är dålig bör cementgarnmassan användas som reparationsbehandling, så att ytan är platt och fast utan flytande sand.

2. Byggnadsmetod

(1) lokalisera och sätt åt sidan bredden på det spiralformade materialets skottled. När bindemedlet och tejpen användes i varvledet var bandets bredd 80 mm-100 mm och bredden på tejpen var 15 mm-25 mm.

(2) när endast tejp används i lapdelen av det spiralformade materialet, är bredden på det samlade materialets lapförband 50 mm.

(3) det vattentäta, spolade materialet är tomt och tejphäftningsmedlet används i knäpartiet av det spiralformade materialet och bredden på knutbandet av det spiralformade materialet är 60 mm.

(4) för konstruktion med hög vattentätning, kan 25MM non-woven tejp användas för att täta kanten vid gränssnittet.

(5) dubbelsidigt tejp används för att binda mellan det spolade materialet och det spolade materialet mellan det spiralformade materialet och basytan och det ensidiga tejpen används för backlap-gränssnittet och tätningsbindningen vid änddelen .

3, sann och falsk skillnad

A, lukt

Först av allt, från lukten är det autentiska butylgummit i grunden smaklöst, och de med en lite lotion eller bitumen smak är mestadels för att minska kostnaden för att tillsätta bitumenföreningar.

B, titta på färgen

Enligt gummifärgen är den verkliga butylgummi vit och gulaktig. För att spara kostnaden minskar de flesta hushållstillverkare kostnaden genom att lägga till asfalt, så färgen blir grå eller svart. Naturligtvis är kostnaden minskad, och motståndet mot hög och låg temperatur minskar också.

C, Initial viskositet

Från den initiala viskositetsskillnaden är den så kallade initialviskositeten första gången kontakt med materialet, uppfattad viskositet. Den verkliga butylgummi-initial viskositeten är inte särskilt hög, vilket visas i materialet ser bra viskositet ut. Men proffs kan se en blick att det är en blandning av asfalt och en emulsion som förbättrar viskositeten. Men vid högtemperatur väder, speciellt i varm sommarytan, kan den höga temperaturen nå 80 ° C, det förefaller ofta flödande fenomen. Dess hållbarhet är självklart.

D, förbränningstest

Högkvalitativt gummi brinner långsamt, röker mindre, har ingen lukt och är vitgråt pulver efter bränning.

Dåligt gummi brinner snabbt, svart rök, åtföljd av en stark lukt av gummi, brinnande svart pulver.

E, aluminiumfolie ansikte

Aluminiumfolie yta differentiering, den nuvarande marknaden är den mest aluminiumfilm och aluminium film komposit non-woven tyg, två material.

Även om aluminiumbeläggningsytan kan förena en mängd olika färgprodukter, men eftersom dess material inte är UV-resistent, så är livslängden i allmänhet längre än två somrar. I slutändan kommer du att upptäcka att bra utseende bara lockar uppmärksamhet, men kunden vill i slutändan ha kvalitet.

Ett annat exempel på aluminiserad komposit-non-woven fabric, denna till synes komplexa dubbelskiktiga kompositytan, huvudsakligen som en meshyta av Ding Ji-tejp. Liksom aluminiserad färgad yta, passar detta uppenbarligen överlägsen maskband till en okunnig kunds önskan om skönhet, men ignorerar dess inverkan på kvalitet.