Skillnaden mellan tätningsmedel, glaslim och konstruktionslim och deras olika användningsområden.

Introduktion av glaslim

Glaslim är ett material för limning och tätning av olika glas med andra underlag. Det finns två huvudkategorier: silikontätning och polyuretangummi (PU). Silikonlim är uppdelat i surt lim, neutralt lim, konstruktionslim och så vidare. Polyuretanlim är uppdelat i lim och tätningsmedel.

 

Specifika tillämpningar av glaslim

1. Lämplig för väderbeständig tätning av olika gardinväggar, rekommenderas speciellt för väderbeständig tätning av glas gardinvägg, aluminium-plast panel gardinvägg och sten torr hängning. 2. Förslut fogarna mellan metall, glas, aluminium, keramiska plattor, plexiglas och belagt glas.

3. Förslut fogarna på ytan av betong, cement, murverk, sten, marmor, stål, trä, anodiserad aluminium och målad aluminium. I de flesta fall krävs ingen primer.

4. Den har utmärkt väderbeständighet såsom ozonbeständighet och ultraviolett motstånd, vilket ger en lång livslängd.

 

Introduktion av tätningsmedel

Tätningsmedel är ett tätningsmaterial som deformeras med formen på tätningsytan, inte är lätt att flyta och har en viss vidhäftningsgrad. Det är vanligtvis baserat på torra eller icke-torkande viskösa material såsom asfalt, naturliga hartser eller syntetiska hartser, naturgummi eller syntetiskt gummi. Och så vidare. Tätningsmedlet kännetecknas av dess prestanda. Enfingerfunktionen är tätning. Väderbeständigt lim, silikonstruktivt lim och polyuretanlim har alla tätningseffekter, men har andra viktiga funktioner, såsom hög bindningsstyrka och god väderbeständighet.

 

Speciell applicering av tätningsmedel

1. Klassificerad efter användning kan den delas in i konstruktionstätningsmedel, tätningsmedel för bilar, tätningsmedel för isolering, förpackningstätningsmedel, gruvtätningsmedel och andra typer.

2. Enligt prestandaklassificeringen efter konstruktion kan den delas upp i två typer: härdning av tätningsmedel och halvhärdande tätningsmedel. Bland dem kan härdning av tätningsmedel delas upp i stel och flexibel. Stivt tätningsmedel stelnat efter härdning eller stelning, sällan Det har elasticitet och kan inte böjas. Vanligtvis kan sömmarna inte flyttas. Det flexibla tätningsmedlet har elasticitet och mjukhet efter vulkanisering. Icke-härdande tätningsmedel är ett mjukt koagulerande tätningsmedel som förhindrar att klibbningsmedlet klibbas från att migrera till ytan efter konstruktion.

 

Introduktion av konstruktionslim

Strukturell gummifinger har hög hållfasthet (tryckhållfasthet> 65MPa, stålstål positiv draghållfasthet> 30MPa, skjuvhållfasthet> 18MPa), tål stora belastningar och är motståndskraftig mot åldrande, trötthet, korrosion och prestanda inom förväntad livslängd Stabil, lämplig för limning av lim vid starka konstruktionsdelar.

 

1. Det används huvudsakligen för konstruktions- eller icke-strukturell limmontering mellan metall och glas av en gardinvägg.

2. Det kan ansluta glas direkt till ytan på metallkomponenter för att bilda en enda monteringskomponent, som uppfyller designkraven på gardinväggar med hela eller halvdolda ramar.

3. Strukturell självhäftande tätning av isolerglas.

4, lämplig för porös sten, laminerat glas, isolerglas, spegelglas, belagt glas, zink, koppar, järnmaterial etc.