försiktighetsåtgärder för att använda silikon tätningsmedel på hösten och vintern

På hösten faller temperaturen i hela miljön (även om den fortfarande är varm i södra Kina), temperaturskillnaden mellan dag och natt är stor, luften är torr och så vidare.

Höstens och vinterens miljö har stor inverkan på användningen av silikonförtätningsmedel för konstruktion. För att kunna fungera som strukturell bindning eller tätning måste silikonklister som används vid konstruktion härdas innan det kan realiseras. Därför är härdningsprocessen av silikon tätningsmedel mycket viktig.

图片1

Silikon Tätningsmedel är vanligtvis uppdelad i en-komponent och två-komponent. På grund av blandning och släckningsprocessen för tvåkomponent silikon tätningsmedel är inomhus, miljöförhållandena är lätta att styra, så det diskuteras inte här idag.

Härdningen av en-komponent silikon tätningsmedel är relaterad till omgivande temperatur och luftfuktighet. Speciellt på hösten och vintern är den totala omgivande temperaturen låg, temperaturskillnaden mellan dag och natt är stor och luftfuktigheten är låg vilket resulterar i långsam härdningshastighet av silikonförslutningsmedel. För fogförslutning av gardinväggen, när gardinväggen är större eller expansionskoefficienten för plattbasmaterialet är stor (främst aluminiumfaner eller aluminiumplastplåt och andra plåt av metallgardinplattor), förskjutningen av limförband av gardinplattor är uppenbarare. Som ett resultat av detta utsätts klisterremsorna i sömmen kraften för varmpressning och kalldragning, men på grund av den låga temperaturen hos hela miljön kan gummibandningarna inte härdas fullständigt under en tid av hetpressning och kalltritning. I det orörda eller halvfasta tillståndet har den hetpressande och kalla dragkraften negativ effekt på härdningsegenskaperna och hela livets livslängd och det leder till sömmar och utbuktningar, dåligt utseende och kan inte återvinnas .

För att minimera de negativa effekterna av höst- och vintermiljön om användningen av silikontätningsmedel i byggnader rekommenderas följande åtgärder.

Den inre dörr- och fönstret inre fläktdimensionering och glasgardinväggen med enstaka elementbehandling, eftersom byggnadsmiljön är inomhus, när miljötemperaturen är låg, kan lufttorkningen artificiellt reglera inomhusmiljön genom luftkonditionering, uppvärmning och luftfuktare för att säkerställa normal härdning av silikon tätningsmedel.

För utvändig väggkonstruktion som tätning mellan ram och vägg på dörrar och fönster, gemensam tätning mellan gardinplattor och så vidare, så långt som möjligt bör vi vidta solskyddsåtgärder för att undvika den stora temperaturskillnaden som orsakas av direkt solljus, limningstid är bäst när dagens högsta temperatur har gått och började svalna.

När omgivningstemperaturen är lägre än 5 ℃ rekommenderas det inte att utföra utvändig limning. I detta fall föreligger en större sannolikhet för utbuktning i limförbandet av limningsgardinväggen och tätningsmedelsförmågan kommer att minska efter härdning.