Hur man gör ett bra jobb med vattentät konstruktion och inspektion i dekorationsprocessen

För närvarande är det många familjer oroliga för läckage, men många vet inte vad de ska göra! Letar du efter egendom, letar efter dekorationsföretag, deras egen professionella kunskap förstår inte, luras ofta och löste inte problemet. Tak, badrum, kökrum, balkongläckage, läckage i källaren, kraftigt regn utanför lätt regn, utan regn, hemsökning! Ändlösa problem, hemförlust, och nästa, nästa dörr-till-hus-förlust är en stor sak! Lätt fastighetsföretag klagomål, tunga nedre grannar stämma för kompensation. till sitt eget hem, måste vara väldigt deprimerad, irriterad, och det finns inget bra sätt, låt mig nu berätta för dig hur du grundläggande löser problemet med vattentätning.

Generellt sett är byggnadens läckage detaljerna om byggproblemen, men också det mest irriterade problemet, att överdriva linjen kan inte pratas om, oavsett och oroande ständigt! Det finns tre platser som är mest benägna att problem: mark läckage, hörn, rörrot, dessa tre på grund av fler gränssnitt, lätt att visas sprickor, så benägna att läcka.

图片2


Vattentät konstruktionsflöde för byggnadsdekoration

1 、 Basytbehandling

Det finns många hus i dekoration, tak, kök, badrum, balkong och så vidare behöver återvattentät behandling på grund av byggtiden eller kvaliteten på själva byggnaden och många andra skäl: Behöver vattentät basyta sand, ojämn , mögligt, kontaminerat med asfalt eller annan kitt, basytan har ett skikt av olja, etc. Vid vattentätskonstruktion av dekoration måste basytan förbehandlas genom tätningskung för att öka vidhäftningen mellan den vattentäta basytan och andra vattentäta material.

2 、 I hörnet, skuggvinkel, rörrot, komponentfog och så vidare, där det kan vara risk för värmeutvidgning och kall krympfog eller sedimenteringsfog, självsprutande rörrotskatt, butyl självhäftande tejp eller annat flexibla produkter måste sprutas jämnt, klädda och rullas på den plats där det kan finnas sprickor och vid rörets rot. Förhindra läckage av efterföljande sammandragningsfogar eller sedimenteringsfogar.

图片4

3 、 Först vattentät beläggning

Innan du applicerar vattentät beläggning, se till att marken är ren och torr. När du borstar vattentät beläggning, använd en horisontell och en tvärrulleborste för att säkerställa att det saknas eller saknas beläggning, och se till att den är ordentligt bunden med basskiktet.

4. Den andra vattentäta beläggningen

För att säkerställa kvaliteten och vara idiotsäker, föreslår vi att den andra rullborsten ska utföras, och den andra borsten måste vara uppmärksam på intervallet mellan andra gången att måla vattentät färg. Vänta på den första valsborstens vattentäta färg noggrant torr efter början av andra gången, den specifika tiden beroende på konstruktionstemperatur och luftfuktighet för att se det torra tillståndet för färgen, om den första rullborsten inte är helt torr på rusningen att rulla borsten på andra sätt, kommer vattentät effekt att vara rejält nedsatt!

5. Skyddsskikt

För att förhindra att byggnadsföreningen förstör det vattentäta skiktet är det nödvändigt att lägga ett skyddande skikt på ytan av den vattentäta beläggningen, som bör täckas helt med det vattentäta skiktet.

6 、 slutet vattentest

Under det slutna vattentestet ska vattennivån vara högre än 2 cm, och vattennivån ska hållas i minst 24 timmar. Inget läckage ska observeras. Om det finns läckage måste göras om, inte vara slarvig eller för besvärlig, vattentät det viktigaste är detaljerna.

图片5.png

butyl självhäftande tejp


图片6.png

vattentät butyltejp

Hur man övervakar konstruktion och inspektion av vattentäta verk för dekoration

1. Behandling av basytan

Innan vattentätheten ska golvet jämnas ut med cementmurbruk och sedan ska vattentäta arbeten utföras. Detta kan säkerställa jämn utstrykning av vattentäta material, tjocklekens inkonsekvens orsakad av läckage.

2. Kontrollera om ledbehandlingen är på plats

Skarven mellan marken och väggen, fogen mellan de övre och nedre rören och marken, är den mest problematiska platsen. Det rekommenderas att använda rörrotskatt för att hantera detaljfogar, vilket är bekvämt och enkelt att konstruera.

3. Det är också viktigt att titta på väggen

I allmänhet vattentät måste väggen göra cirka 1,8 m vattentät beläggning för att förhindra vattengenomträngning och fukt.

4 test Test av stängt vatten

När vattentätskonstruktionen är klar, blockera alla avlopp, injicera sedan 20 centimeter vatten i badrummet och se om det är läckage 24 timmar senare.

5 、 Se, avloppet är smidigt.

Kontrollera alla avlopp, golvavlopp, toaletter, etc., om de är frilagda och skyddade under konstruktionen, och vänta inte tills konstruktionen är klar för att upptäcka att avloppet är annorlunda. allt arbete är sorgligt!